Help

ODC - Handleiding

Aanmelding en toegang

Om de Junior ODC-meting te maken ontvang je, na aanmelding bij Odin company, een mail met daarin de uitnodiging om de Junior ODC-meting in te vullen. Na het activeren wordt jou gevraagd jouw persoonlijke gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen en/of te corrigeren. Na het aanmaken van een eigen wachtwoord word je automatisch doorgeleid naar het beginscherm van de Junior ODC. Jouw wachtwoord moet bestaan uit minimaal acht tekens, waaronder tenminste een cijfer.
Mocht je problemen ondervinden met het maken van de meting dan kun je mailen met de helpdesk: helpdesk@odincompany.com. Jouw vraag wordt binnen 24 uur behandeld.

Compatibiliteit
De ODC website is toegankelijk op alle hedendaagse webbrowsers. De daarvoor toegepaste moderne internet technologie kan op sommige oude webbrowsers mogelijk beperkingen geven. Dit is het geval bij Windows versies van Explorer 7 en ouder; bij Mac betreft het Safari versies 5 en ouder. De browsers Chrome en Firefox hanteren de nieuwste versies en zijn daarmee zeer geschikt.
Mocht je problemen ondervinden, dan raden wij je aan om de Google Chrome webbrowser te gebruiken. Deze is zeer snel en gratis verkrijgbaar. Click hier: https://www.google.com/chrome/ om deze te downloaden. Na het installeren, log opnieuw in op https://juniorodc.odincompany.com en klik op 'Start de meting'.

Start de meting
Om jouw meting te starten kies je in de menubalk aan de bovenzijde van het scherm de knop 'Start de meting'. Er verschijnt dan een eerste scherm met afbeeldingen.

Meting
In het eerste scherm en volgende pagina´s wordt jou gevraagd steeds keuzes te maken uit de beelden. Na jouw keuzes te hebben gemaakt, sluit je de pagina af door rechtsonder de pagina te klikken op volgende.
Als je de beelden wilt vergroten, dan kun je op een pc in- en uitzoomen via de toetsen Ctrl-toets en + en Ctrl-toets en -. Op een tablet kun je inzoomen door twee vingers op het scherm te spreiden en met de omgekeerde beweging kun je weer uitzoomen.
Na de beelden worden jou 24 kaarten voorgelegd waarvan jou gevraagd wordt er tien te kiezen. Je krijgt de kaarten per stuk gepresenteerd met de mogelijkheid jouw keuze aan te geven. Daarna zie je alle kaarten en jouw keuzes terug in een overzicht, en kun je jouw selectie aanpassen. Zolang je meer of minder kaarten hebt gekozen, kun je de meting niet afronden. Jij ziet in dat geval een melding met jouw onjuiste aantal rechtsonder het overzicht. Bij precies tien keuzes kun je rechtsonder de pagina jouw keuze bevestigen en kom je in het afsluitende scherm.

Afronding
In het laatste scherm kun je typen op welke vraag jij graag antwoord zou willen krijgen in de nabespreking. De Junior ODC-terugkoppelaar neemt die vraag mee in het gesprek met jou.
Je sluit de meting definitief af door rechtsonder in het scherm te klikken op 'Meting afronden', je komt dan terug in het beginscherm.