Help

ODC - Handleiding

Aanmelding en toegang
Om de ODC Juniormeting te maken ontvang je na aanmelding bij Odin company, een mail waarin je de uitnodiging voor de ODC kunt bevestigen. Na het activeren wordt jou gevraagd jouw persoonlijke gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen en/of te corrigeren. Na het aanmaken van een eigen wachtwoord word je automatisch doorgeleid naar het beginscherm van de ODC. Jouw wachtwoord moet bestaan uit minimaal acht tekens, waaronder tenminste een cijfer.

Compatibiliteit
De ODC website is toegankelijk op alle hedendaagse web-browsers en ook tablets. De daarvoor toegepast moderne internet technologie kan op sommige oude web-browsers mogelijk beperkingen geven. Dit is het geval bij Windows versies van Explorer 7 en ouder; bij Mac betreft het Safari versies 5 en ouder. De browsers Chrome en Firefox hanteren de nieuwste versies en zijn daarmee zeer geschikt.
Mocht je problemen ondervinden, dan raden wij je aan om de Google Chrome web-browser te gebruiken. Deze is zeer snel en gratis verkrijgbaar. Click hier: http://www.google.com/chrome om deze te downloaden. Na het installeren, log opnieuw in op http://juniorodc.odincompany.com, en klik op "start de meting".

Start de meting
Om jouw meting te starten kiest je in de menubalk aan de bovenzijde van het scherm de knop 'Start de meting'. Er verschijnt dan een eerste scherm met afbeeldingen.

Meting
In het eerste scherm en volgende pagina´s wordt jou gevraagd steeds keuzes te maken uit de beelden. Na jouw keuzes te hebben gemaakt, sluit je de pagina af door rechtsonder de pagina te klikken op volgende.
Als je de beelden wilt vergroten, dan kun je op een pc in- en uitzoomen via de toetsen Ctrl-toets en + en Ctrl-toets en -. Op een tablet kun je inzoomen door twee vingers op het scherm te spreiden en met de omgekeerde beweging kun je weer uitzoomen.
Na de beelden worden jou 24 kaarten voorgelegd waarvan jou gevraagd wordt er tien te kiezen. Je krijgt de kaarten per stuk gepresenteerd met de mogelijkheid jouw keuze aan te geven. Daarna zie je alle kaarten en jouw keuzes terug in een overzicht, en kun je jouw selectie aanpassen. Zolang je meer of minder kaarten hebt gekozen, kun je de meting niet afronden. Jij ziet in dat geval een melding met jouw onjuiste aantal rechtsonder het overzicht. Bij precies tien keuzes kun je rechtsonder de pagina jouw keuze bevestigen en kom je in het afsluitende scherm.

Afronding
In het laatste scherm kun je eventuele vragen of opmerkingen plaatsen. De junior coach neemt die mee in het gesprek met jou.
Je sluit de meting definitief af door rechtsonder in het scherm te klikken op 'meting afronden', je komt dan terug op het beginscherm.
In de menubalk aan de bovenzijde kun je je afmelden en de pagina verlaten.

Vervolg
Afhankelijk van het doel waarvoor je de ODC hebt gemaakt, regelt de betrokken Junior ODC coach het vervolg. Bij een profiel/studie of beroepskeuze vraag is dat in de meeste gevallen een gesprek waarin de uitkomsten met jou worden besproken en samen wordt gekeken welk profiel/welke studie of welk beroep goed bij jou zou kunnen passen.

Printen van PDF
Vanuit Safari (Apple) kunnen bij het rechtstreeks printen van een rapportage vanuit de browser de boven- en onderrand van het PDF-document wegvallen. Apple werkt aan een oplossing voor dit probleem.
Het probleem is te ondervangen door onderaan je scherm in het midden te gaan staan met de cursor. Daar verschijnt dan een vakje waarin je kunt kiezen voor een voorvertoning, zonder direct het rapport te hoeven downloaden. Het uitprinten van de voorvertoning verloopt vervolgens probleemloos.

Printen van teamplaatjes via Print Chart
Het printen van teamplaatjes via Print Chart (in de rechterbovenhoek van de teamplaatjes) werkt alleen als je browservenster binnen een A4 past. Je kunt hiertoe je browservenster desgewenst minder breed maken. Alternatief is om een PNG, JPEG of PDF van het plaatje te downloaden.

Heeft u hulp nodig?

U kunt op https://odincompany.freshservice.com/support/home gebruik maken van ons ticketsysteem.

Kijkt u eerst eens tussen de FAQ’s (veelgestelde vragen) op ons ticketsysteem of het antwoord op uw vraag daar bij staat. Die FAQ’s vindt u door linksboven in de menubalk op de homepagina op ‘solutions’ te klikken. Vervolgens klikt u daar op ‘FAQ’ en vindt u een lijst met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden.

Heeft u een vraag over hoe een bepaalde handeling in zijn werk gaat? Bijvoorbeeld het maken van een ODC-meting of de aanmeldingsprocedure bij Odin? Klik dan op ‘getting started’. Daar vindt u verschillende teksten die u uitleg bieden over de processen binnen het Odin-domein.

Staat uw vraag hier niet bij, dan kunt u een ticket aanmaken door op de home-pagina op ‘report an incident’ te klikken. Hier vult u uw e-mailadres, subject (onderwerp), serviceprovider (agent; heeft u een domein van Odin of van Midgard?) en vertelt u bij description wat uw concrete vraag is en waarmee wij u kunnen helpen.

Vervolgens gaan wij voor u aan de slag. U krijgt z.s.m., uiterlijk 2 werkdagen, antwoord op uw vraag.